AZ

Bəh-bəhlə yediyimiz kabab xərçəngə səbəb olur - XƏBƏRDARLIQ

""İsti günlər nə qədər yaxın olsa, bir o qədər insanlar kabab yemək üçün bayıra çıxmağı düşünürlər. Bu ənənəvi yemək növü bizim sevimlilərimizdən biridir, lakin onun bir çox risk daşıdığını unutmayın".
 
Bununla bağlı ümumi praktikant Mariya Belyayeva xəbər darlıq edib.
 
Onun sözlərinə görə, kömürdə qızardılmış ət müxtəlif xəstəliklərin inkişafına səbəb ola bilər.
 
"Yanmış qabıq varsa, onu çıxarmaq lazımdır, tərkibində xərçəngə səbəb olan kanserogenlər ola bilər. Ancaq əti də çiy tərk edə bilməzsiniz - orada parazit sürfələri tapıla bilər.
 
Bu məsələdə nə vaxt dayanacağınızı bilməlisiniz, təhlükə təkcə qızartmanın keyfiyyətində deyil, həm də xidmət ölçüsündədir. Çox vaxt kabab üçün yüksək yağ tərkibli ət seçilir və bu, qan damarlarına və maddələr mübadiləsinə zərərlidir", - deyə həkim izah edib.
 
Belyayeva deyib ki, bu, kəskin mərhələ mədə-bağırsaq traktının xəstəliklərindən əziyyət çəkən insanlar üçün xüsusilə təhlükəlidir.
 
"Yağsız ət, quş əti və ya balığa üstünlük verməyi məsləhət görürəm. Həmçinin, sous və ədviyyatlardan çox istifadə etməyin.
 
Çoxlu göyərti və tərəvəz kababə bişi ideal seçim olardı", - ekspert qeyd edib./Publika.az 
Seçilən
84
10
Mənbələr
Şərh ()
Bağla