İtburnu və qara qarağat tələb olunur, hər biri iki çay qaşığı olmaqla götürülür və iki stəkan qaynar su tökülür. Dəmlənmiş kütlə təxminən 1 saat gözlədilir və sonra süzülür. Dərmanı gündə 3-4 dəfə yarım stəkan içmək lazımdır. İkinci üsul: itburnu dəmləməsi.
Əzilmiş quru itburnuya (ümumi çəki 20 q) yarım litr qaynar su tökülür. Bütün bunlar qapaq bağlı olaraq 10 dəqiqə aşağı istilikdə qaynadılır. Yaranan həlim 4-6 saat dəmlənir. Gündə 3-4 dəfə yarım stəkan süzün və qəbul edin. Bal əlavə edə bilərsiniz. Üçüncü üsul: zoğal suyu.
Təzə giləmeyvənin şəkərlə püresi hazırlanıb üzərinə su tökülür. Bu içki tonlayır, təravətləndirir və məhsuldarlığı artırır.
Saglamolun.Az