Bədənin qocalma mexanizmi hüceyrə və molekulyar səviyyədə zədələnmə nəticəsində yaranır. Müvafiq olaraq, pis qidalanma da mənfi təsir göstərə bilər.
Bu barədə dietoloq Yelena Başkirova bildirib.
Onun sözlÉ™rinÉ™ görÉ™, bÉ™zi mÉ™hsullar yaÅŸlanma prosesini sürÉ™tlÉ™ndirÉ™ bilÉ™r.“Qidalanmanı daxili zÉ™dÉ™lÉ™nmÉ™ mÉ™nbÉ™yi hesab etsÉ™k, protein qlikasiyası kimi bir prosesi qeyd etmÉ™k xüsusilÉ™ vacibdir.
SadÉ™ dillÉ™ desÉ™k, sadÉ™ karbohidratlar (qlükoza, fruktoza) bÉ™dÉ™nimizin zülal strukturları ilÉ™ “çarpaz É™laqÉ™” É™mÉ™lÉ™ gÉ™tirir”, - ekspert qeyd edib.
Foodinfo.az
- Proses
- Qida
- Sağlamlıq
- Müdafiə
- Mexanizm
- Təsir
- Işləmə
- Qidalanma
- Müvafiq
- Çörək
- Pis
- Məhsul
- Zədələnmə
- Zədə
- Müxtəlif
- Protein
- Bədən
- Mənfi Təsir
- Qocalma Prosesi
- Hüceyrə
- Yara
- SaÄŸlam Qida
- Åži
- Diyet
- Dietoloq
- Qocalma
- YaÅŸlanma
- Sürətlə Qocalma
- Pis Qidalanma
- Hər
- Protein Qlikasiyası
- Məqsul
- Onun
- Qocaqlama
- Zikism
- Yelena BaÅŸkirova