AZ

“Bal çox turşulu bir mühitə malikdir“- Arıçı Vidadi

Bal, ilk növbədə, təbii halında çox az su ehtiva edən, lakin örtülməmiş halda suyu udmaq qabiliyyətinə malik olan saksapdır.

Arıçı Vidadi bunu News365.az-a danışıb

"Bu, sadəcə olaraq orada ölən bakteriya və mikroorqanizmlər üçün əlverişsiz bir mühit yaradır.  Bundan əlavə, bal çox turşulu bir mühitə malikdir.  Bu turşu orada inkişaf edə biləcək demək olar ki, hər şeyi öldürür.

 Və nəhayət, arıların özləri bala qoruyucu ferment əlavə edirlər ki, bu ferment nektarla qarışdıqda qlükon turşusu və hidrogen peroksidə parçalanır.  Balda bakteriyaların böyüməsini maneə törədən başqa bir amil hidrogen peroksiddir- deyə bildirib.

Vəfa Vəliyeva, News365.az


Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün qeydiyyatdan keç və ya login ol. Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
9
Mənbələr
Şərh ()
Bağla