AZ

40 yaşından sonra hansı qidaları diyetinizdən xaric etməlisiniz?

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün qeydiyyatdan keç və ya login ol. Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Qənnadı məmulatları və ağ çörək ürək-damar sistemi xəstəliklərindən əziyyət çəkən insanlar üçün kontrendikedir, çünki onların tərkibində çoxlu doymuş yağ və şəkər var.

 

Aztibb.az “Pravda” portalına istinadən xəbər veri ki, kərə yağı, yumurta və donuz əti - bu qidaların istehlakı insult keçirmiş, infarkt keçirmiş və ya risk altında olanlar üçün məhdudlaşdırılmalıdır. Yaşlı insanlar duz, şəkər və doymuş trans yağların həddindən artıq istehlakından çəkinməlidirlər. Yüksək işlənmiş qidalardan, şəkərli qazlı içkilərdən və fast fooddan uzaq durun.

 

Elə qidalar da var ki, 40 yaşdan sonra mütləq istehlak etməlisiniz. Zülalla zənginləşdirmək üçün yumurta pəhrizdə olmalıdır. Heyvan zülalının mənbələri arasında az yağlı balıq və süd seçməlisiniz.

 

40 yaşdan sonra və qocalıqda həftədə 2-3 yumurta yemək olar. İstər yumşaq qaynadılmış, istərsə də omlet şəklində. Ət, quş əti və balıq, hətta yağsız olanlar, ehtiyatla istehlak edilməlidir, gündə bir porsiyadan çox olmamalıdır,

Seçilən
73
Mənbələr
Şərh ()
Bağla