AZ

Bu şəxslər gül kələmi yesin -

Gül kələmini demək olar ilin bütün fəsillərində yemək mümkündür. Bu bitki A, B, C, D, E, K, U vitaminləri ilə zəngindir. Metbuat.az xarici mediaya istinadən gül kələmin faydalarını təqdim edir:
- Xroniki xəstəlik riskini azaldır- Maddələr mübadiləsini dəstəkləyir- Qan şəkərini balanslı saxlayır- Ürək sağlamlığı üçün faydalıdır- Bağırsaq sağlamlığını qoruyur, qəbizliyə faydalıdır- Xərçəngə qarşı qoruyucu funksiyaya malikdir- Arıqlamağa kömək edir- Orqanizmdə iltihabı azaldır- Detoks effektinə malikdir və orqanizmi toksinlərdən təmizləyir- Xolesterinin qaraciyərdə gözləməsinin qarşısını alan xolinlə zəngindir.

- Beyin inkişafı və sağlam sinir sistemi üçün faydalıdır.

Seçilən
71
1
metbuat.az

2Mənbələr