AZ

Ölüm riskini 33% AZALDAN PƏHRİZ -  Xərçəngin inkişaf riskini də aşağı salır

Ölüm Ölüm riskini 33% AZALDAN PƏHRİZ -

Ölüm riskini 33% azaldan pəhriz...

Tədqiqat göstərir ki, yaşıl pəhriz vaxtından əvvəl ölüm riskini 33% azaldır.

E-saglam.az xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail" məlumat yayıb.

Harvard Universitetinin alimləri 34 il ərzində 200.000-dən çox sağlam amerikalı böyükləri izləyiblər. Alimlər müəyyən ediblər ki, az ət və daha çox bitki mənşəli qidalar qəbul edən və işlənmiş qidalardan uzaq duran insanların ölüm riski 33% azdır. Onların həyati təhlükəsi olan hər hansı xroniki xəstəlik: xərçəng, ağciyər xəstəliyi və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riski də aşağı olub.

"Yaşıl pəhrizin ən ciddi tərəfdarlarının pəhrizində meyvə və tərəvəzlər gündəlik pəhrizin yarısını təşkil edib. Protein əsasən qoz-fındıq, lobya və mərciməkdən əldə edilib. Bununla belə, onlar gündə 50 q-dan az yumurta, balıq, ət və şəkər yeyiblər. Bu pəhrizlə yemək istixana qazı emissiyalarını 29% azaldır və orta pəhrizdən 21% az gübrə istifadə edir. Tədqiqat müəllifləri qeyd ediblər ki, bu, onu təkcə insanlar üçün deyil, həm də planet üçün faydalı edir. (Publika.az)

E-saglam.az

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
36
11
e-saglam.az

10Mənbələr