AZ

Kababı mayonezlə yemək olarmı?

“Kababın istənilən istehlakı zərərlidir və kömürdə qızardılmış ətə mayonez əlavə etmək onu daha zərərli etməyəcək”

News24.az medianews.az-a istinad edərək xəbər verir ki, bunu diyetoloq-məsləhətçi Aleksey Kabanov deyib.

O bildirib ki, kabab ürək-damar xəstəliklərinin yaranma riskini artıran doymuş yağlarla zəngin ətdir. “Burada artıq sous kritik rol oynamır, çünki kabab artıq zərərlidir. Mayonez və ya ketçup bu zərəri ciddi şəkildə artırmayacaq”, – deyə Kabanov bildirib.

O, əlavə edib ki, inqrediyentlər baxımından mayonezin tərkibində konservantlar və dadlandırıcı əlavələr yoxdursa, onun tərkibində zərərli heç nə yoxdur, lakin onun həcmləri ilə həddi aşmaq olmaz.

“Mayonezli kababın zərər verməsinin qarşısını almaq üçün adekvat porsiya ölçülərini saxlamaq lazımdır. Ən az yağlı ətdən – toyuq və ya hinduşkadan bir kabab şişdən artıq yeməyin və ona 30 qramdan çox olmayan sous əlavə edin. Bu mayonez, ketçup və ya onların əsasında digər souslar ola bilər”, – diyetoloq-məsləhətçisi deyib.

Onun sözlərinə görə, kababın bədənimizə mənfi təsirini azaltmaq üçün əti tərəvəzlər, göyərti, ədviyyatlar və mürəkkəb karbohidratlardan hazırlanmış yan yeməklərlə birləşdirməliyik. Biz ətlə birlikdə nə qədər çox lif yesək, mədə və bağırsağımız ətin həzm olunmasının öhdəsindən bir o qədər asan gələcək.


Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
100
39
news24.az

10Mənbələr