AZ

"Fast food"-un bədənimizə və sağlamlığımıza təsiri -ARAŞDIRMA

Müntəzəm olaraq çoxlu "fast food" yemək fiziki sağlamlığınıza həm qısa, həm də uzunmüddətli təsir göstərə bilər, müəyyən xəstəliklərə tutulma riskinizi artıra və zehni rifahınıza təsir edə bilər.
Bununla bağlı olaraq Ednews Spire Healtcare-ə istinadən xəbər verir. "Fast food"-da yüksək duz tərkibi bədəninizdə natrium səviyyəsini artırır və bu da qan təzyiqinizi yüksəldir.
Yüksək qan təzyiqi infarkt, ürək xəstəliyi, böyrək xəstəliyi, ürək çatışmazlığı və insult riskinizi artırır. ‘Fast food’-da yüksək doymuş yağ səviyyələri ilə infarkt və insult riskiniz də artır, çünki bu, yüksək xolesterol və damarların daralmasına səbəb ola bilər. "Fast food"-larda tez-tez rast gəlinən yüksək işlənmiş karbohidratlar yüksək glisemik indeksə malikdir - bu, onların sürətlə şəkərə çevrilməsi deməkdir.
"Fast food" yeməkdən sonra vücudunuz qan şəkəri səviyyələrində qəfil yüksəlişlər yaşayacaq. Bu, qan şəkərinizin səviyyəsini aşağı salmaq üçün mədəaltı vəzinizi daha çox insulin hormonu istehsal etməyə təhrik edir. Qan şəkəri səviyyələrindəki bu təkrarlanan sıçrayışlar vücudunuzu insulinə daha az cavab verə bilər. Mədəaltı vəziniz cavab olaraq daha çox insulin istehsal edir və nəticədə onun insulin istehsal edən hüceyrələri köhnəlir və nəticədə 2-ci tip diabet yaranır.
Tip 2 diabet gözlər, böyrəklər və sinirlər də daxil olmaqla, bədəninizdə bir çox orqan və sistemə zərər verə bilər, həmçinin yüksək qan təzyiqi, ateroskleroz, ürək xəstəliyi və insult riskinizi artırır.  "Fast food" yüksək kalorili olduğundan, bu qidalardan daha çox yemək daha tez kökəlməyə səbəb ola bilər. "Fast food"-da yüksək miqdarda şəkərin və yüksək işlənmiş karbohidratların səbəb olduğu qan şəkəri səviyyələrində sürətli sıçrayışlar və çökmələr, sizi yorğun və nəticədə əsəbi edə bilər.
Nahid

Seçilən
125
17
Mənbələr
Şərh ()
Bağla