AZ

Bu qidalar uzunömürlülük üçünEFFEKTİVDİR

“Fındıq və yulaf ezmesi ürək və uzunömürlülük üçün yaxşıdır”

Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bunu diyetoloq Melissa Djaqer deyib.

Diyetoloq əmindir ki, sağlamlığını düşünənlər ilk növbədə omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin qidaları qida rasionuna daxil etməlidirlər. Bunlar qoz, badam, püstə və ya çia toxumu ola bilər. Mütəxəssisin sözlərinə görə, bu qoz-fındıq və toxumlar ürəyin fəaliyyətini saxlamağa kömək edir.

Djaqer həmçinin yüksək lif tərkibinə görə bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmağa və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edən yulaf ezmesi yeməyi təşviq edib. Diyetoloq aydınlaşdırıb ki, ən yaxşısı sadə, minimal işlənmiş, şəkər əlavə edilməmiş yulaf ezmesi seçməkdir.

Diyetoloq quru lobya və meyvələri başqa bir yaxşı lif mənbəyi adlandırıb. Onun fikrincə, birinci variant çipslərə sağlam alternativ ola bilər: paxlanın tərkibində zülal, orqanizm üçün lazım olan maddələr var və yolda yemək rahatdır. Jaeger deyir ki, qurudulmuş meyvələr də sağlam pəhrizin bir hissəsi ola bilər. Bununla belə, o, şəkər əlavə etmədən qurudulmuş meyvələrin seçilməsinin vacib olduğunu xəbərdar edib.

Mütəxəssis ürəyə faydalı olan beşinci məhsul kimi zeytun yağını göstərib. Onun sözlərinə görə, onun tərkibində nisbətən az omeqa-3 var, lakin o, başqa bir vacib komponentlə – omeqa-6 yağ turşuları ilə zəngindir.

Seçilən
10
medianews.az

1Mənbələr