RU

Qurban ətini 24 saat sonra yeyin

Qurban bayramı münasibətilə ölkəmizdə çox sayda vətəndaş dini inanclarına uyğun olaraq qurban kəsir.

Lakin qurban əti kəsildikdən 24 saat ərzində istehlak edilməməlidir.

"Cebhe.info" xəbər verir ki, bu qənaətə türkiyəli mütəxəssislər gəlib.

Onlarln fikrincə, qurbanlıq kəsildikdən dərhal sonra yeyilməməlidir. Qurbanlıq heyvan kəsildikdən və soyuducuya qoyulduqdan sonra ən az bir həftə sonra istehlak edilməlidir.

Ət bir həftə soyuducuda saxlandıqda istənilən dada çatır. Bundan sonra onun istehlakı doğrudur. Ümumiyyətlə, qida üçün istifadə olunan bütün cür heyvan ətləri ən azı 1 həftə gözlənilməli, istehlakına sonra qərar verilməlidir.

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Избранный
16
cebheinfo.az

1Источники