EN

Bişirildiyi zaman qida dəyəri  artan qidalar

Bişirildiyi Bişirildiyi zaman qida dəyəri

Bəzi qidaların bişirildiyi zaman qida dəyəri daha da artır.

E-saglam.az xəbər verir ki, Qida mühəndisi, nutrisioloq Fərid Səfərov həmin qidaları sadalayıb:

- pomidor- likopen.

- ispanaq - dəmir.

- kök - beta karoten.

- bibər - lutein.

- göbələk - glutatyon.

- brokoli - fitokimyəvi maddələr.

- gül kələmi - B6 vitamini.

- qulançar - K vitamini. 

Bu qidaları bişirəndə hüceyrə daxilində yerləşən faydalı maddələr üzə çıxır və daha çox xeyir görürük.

E-saglam.az

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Chosen
9
e-saglam.az

1Sources