EN

Xərçəngə tutulma yaşı getdikcə azalır

Son illərdə “fast food” istehlakı və piylənmənin artması bir çox xərçəng növlərinin, xüsusilə kolon xərçənginin yaranmasına səbəb olur.

Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, mütəxəssislər 50 yaşdan aşağı xərçəng hadisələrinin artdığını açıqlayıb və kritik xəbərdarlıqlar ediblər.

Necmettin Erbakan Universiteti (YDÜ) Tibb Fakültəsi Tibbi Onkologiya bölməsinin müəllimi Prof. Dr. Mehmet Artaç bildirib ki, son 30-40 ildə həyat tərzindəki dəyişikliklər, fast food tərzi qidalanma, hava çirkliliyi, su və ətraf mühitdəki zəhərli maddələr ciddi xəstəliklərə səbəb olur.

Günel Abbas

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Chosen
28
bakivaxti.az

1Sources