AZ

Dönərxanalar niyə qaydalara əməl etmir?

“Bəzi dönərxanalarda gigiyena qaydalarına da əməl olunmur. Ölkəyə gətirilən xarab, murdar ətlərin realizə olunma yerlərindən biri də dönərxanalardır”.

Bu sözləri Hit.az-a Azad İstehlakçılar Birliyinin (AİB) sədri Eyyub Hüseynov deyib.

O qeyd edib ki, dönərlə bağlı qəbul edilən qayda və standartlara əməl olunmur:

 “Azərbaycanda quş ətindən dönər hazırlanması 2006-cı ildən qadağan olunub. Ancaq bu gün toyuq dönəri hər yerdə satılır. Dönər biznesi ilə məşğul olan əksər sahibkarlar , gedib ucuz, murdar, hətta ölmüş heyvanların ətlərindən alıb, necə gəldi dönər hazırlayırlar. Ona görə dönərdən zəhərlənmə halları artıb”.

Sevinc

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
33
hit.az

1Mənbələr