Bal təbiətin bizə təqdim etdiyi nadir möcüzəvi müalicə mənbəyidir. Həqiqi balın illər keçsə də xarab olmadığı məlum bir həqiqətdir.

İndex.az xəbər verir ki, bir çox qida maddəsi zamanla xarab olsa da, bal özünəməxsus xüsusiyyətləri sayəsində xarab olmayan bir quruluşa malikdir.

Əslində, bu unikal xüsusiyyətin səbəbi tərkibindəki yüksək turşuluq səviyyəsindədir. Tərkibindəki müxtəlif turşular mikroorqanizmlər üçün yaşayış mühiti yaratmaq üçün çox yüksək bir turşuluq təmin edir. Bu, əslində balın xarab olmasının qarşısını alır.

Mikroorqanizmlərin həyatın əsasını təşkil edən su balda çox məhdud miqdarda olur. Bu az su tərkibi balın mikroorqanizmlərin inkişafı üçün uyğun mühit yaratmamasını təmin edir.

Təbii ki, tərkibindəki yüksək şəkəri də nəzərdən qaçırmamalıyıq. Bu şəkər suyu hüceyrələrinizdən çıxarır. Bu, mikroorqanizmlərin su itirməsinə səbəb olur və buna görə də yaşaya bilmir. Bu yolla bal tərkibindəki mikroorqanizmləri öldürür və onların çoxalmasının qarşısını alır.

Bal bəşəriyyət üçün çox faydalıdır və müxtəlif dərdin dərmanı kimi görülür. Tərkibinə görə biz onu illər boyu istehlak edə bilərik.