AZ

Bahasına pul verib almayın: Ən təbii yol…

İnteqrativ qidalanma mütəxəssisi İolanta Lanqauer  bədəndə kollagenin səviyyəsini necə artırmağın mümkünlüyündən danışıb. 

“Cebhe.info” xəbər verir ki, mütəxəssis  bunun qidalanma yolu ilə edilə biləcəyinə əmindir.

Onun sözlərinə görə, bu struktur zülal sümük bulyonlarında, aspik və aspikdə olur. Doktor qoz və siyənək balığı yeməyi məsləhət görür.

Mütəxəssis qeyd edib ki, siyənək omeqa-3 amin turşusunun yüksək olması səbəbindən kollagenin udulmasına kömək edir. Lanqauer bu balığı həftədə bir və ya iki dəfə yeməyi tövsiyə edib.

Şam fıstığının faydalarından danışarkən, o, məhsulun immun sisteminə əhəmiyyətli dərəcədə təsir edən, saç, dəri və dırnaqlara sağlam görünüş verən sinklə zəngin olduğunu deyib.

Mütəxəssis  kalmarı da bu siyahıya daxil etməyi məsləhət görüb.

“O,  dəmir və kollagenin udulması üçün vacib olan misə olan gündəlik tələbatın rekord 150%-ni ehtiva edir”, -deyə dietoloq əlavə edib.

Məlumat üçün bildirək ki, kollagen bədənin müxtəlif birləşdirici toxumalarında olan hüceyrədənkənar matrisin əsas struktur proteinidir . Birləşdirici toxumanın əsas komponenti olaraq, məməlilərdə ən bol olan zülaldır. O, bədəndəki ümumi protein tərkibinin 25%-35%-ni təşkil edir.

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
90
cebheinfo.az

1Mənbələr