AZ

Süni dadvericilər infarkt riski yaradır

Gündəlik həyatımızda saqqızdan tutmuş diş pastasına qədər bir çox məhsulda süni dadverici olaraq istifadə edilən "ksilitol"un infarkt, insult və ölüm riskini artırdığı məlum olub. Alimlər araşdırma apararaq bu nəticəyə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri həyəcan vericidir. Belə dadvericilər az miqdarda istehlak edildikdə belə insana ziyan verir. Məsələ ilə bağlı mətbuata açıqlama verən tanınmış kardioloq Özlem Esen mövzu ilə bağlı qorxulu fikirlər səsləndirib. Kardioloq bildirib ki, süni dadvericilər infarkt və insult riskini təxminən iki dəfə artırmaqla yanaşı, eyni vaxtda insan bədənində bir çox xəstəliklərin baş qaldırmasına da səbəb olur…

Oxuməni.az

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
99
oxumeni.az

1Mənbələr