AZ

Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər

Nyukasl Universitetinin alimləri yerkökünün xərçəngin qarşısını almağa kömək etdiyini aşkar ediblər.

Lent.az xəbər verir ki, bu nəticəyə gəlmək üçün onlar 4 milyondan çox insanı əhatə edən 200-ə yaxın tədqiqatın meta-analizini aparıblar.

Nəticədə məlum olub ki, həftədə 5 dəfə kök yemək xərçəngin bütün növlərinin inkişafını 20% azaldır.

Yerkökünü qaynadarkən faydalı maddələr suya keçir, qızartma zamanı isə tamamilə məhv olur.

Buna görə kökün faydalarını qorumaq istəyirsinizsə, buxarda bişirin.

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
60
5
medianews.az

6Mənbələr