AZ

Duz mədə xərçənginin inkişaf riskini artırır – Açıqlama  

“Ən məşhur ədviyyat, duz, mədə xərçənginin inkişaf riskini demək olar ki, iki dəfə artırır”

Medianews.az xarici mediaya istinad edərək xəbər verir ki, bunu  internoloq və qastroenteroloq Konstantin Spaxov bildirib.

Həkimin sözlərinə görə, elm adamları çoxdan aşkar ediblər ki, duzlu qidaları sevənlərin mədə xərçənginə tutulma ehtimalı digərlərindən qat-qat çoxdur. Lakin bu təhlükəni az adam bilir.

“İnsanlar duzun yalnız hipertonik xəstələrə zərər verdiyinə əmindirlər. Lakin bu, böyrək daşı, diabet, osteoporoz və kataraktın inkişaf riskini də artırır. Yeməklərə duz qatmaqdan çəkinmək lazımdır”, – mütəxəssis deyib.

Əgər insan boşqabındakı yeməyə duz əlavə edirsə, bu o deməkdir ki, o, bu ədviyyatdan çox istifadə edir və bir çox xəstəliklərə tutulma riski var.

Həkimin sözlərinə görə, yeməyinizə duz əlavə etməyi dayandırmaq çətin deyil. Bunu etmək üçün, duz çalkalayıcısını masadan çıxarmaq və üç həftə gözləmək lazımdır. Mütəxəssis əmin edir ki, bu müddət ədviyyat əlavə etmədən yeməyə alışmaq üçün kifayətdir.

Medianews.az

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
19
1
medianews.az

2Mənbələr