AZ

Manqonun kimlər üçün daha faydalı olduğu məlum olub

Amerikanın qida araşdırma şirkəti Nutrition Impact, LLC alimləri müəyyən ediblər ki, manqonun diyetə daxil edilməsi hamilə qadınlar və yaşlılar üçün faydalıdır.

Araşdırmanın nəticələri Nutrients jurnalında dərc olunub.

Tədqiqatçılar hamilə qadınların gestational diabet və hipertoniya kimi müxtəlif xəstəliklərin inkişaf riski altında olduğunu qeyd ediblər. Bu patologiyalar onların sağlamlığını və gələcək uşaqların rifahını təhdid edir. Alimlərin fikrincə, sağlam hamiləliyin təmin edilməsində qidalanma əsas rol oynayır.

Eyni zamanda, manqo balanslaşdırılmış pəhrizin mühüm tərkib hissəsidir. Bu meyvə hamilə qadınlarda tez-tez inkişaf edən xəstəliklərin riskini azaltmaqla əlaqəli bir çox qida ehtiva edir. Bu maddələrə lif, folat, maqnezium, kalium və E vitamini daxildir.

Manqonun sağlamlıq faydalarını qiymətləndirmək üçün elm adamları 1988-1994 və 1999-2018-ci illər arasında ABŞ Milli Sağlamlıq və Qidalanma Müayinə Sorğusunda (NHANES) iştirak edən 15-44 yaş arası 16.744 qadın haqqında məlumat toplayıblar. Tədqiqatçılar manqo istehlakı olan və olmayan pəhrizləri müqayisə etdikdən sonra müəyyən ediblər ki, pəhrizlərinə meyvə daxil edən qadınların Sağlam Qidalanma İndeksi (HEI) 16% daha yüksəkdir. Bu o deməkdir ki, onlar normal hamiləlik üçün lazım olan kifayət qədər vitamin alıblar.

Mənbə: Gazeta.ru

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
38

1Mənbələr

Şərh ()
Bağla