AZ

Yemək bişirəndə duzu nə zaman əlavə etməliyik?

Duz yeməyin dadının dəyişməsinə kömək edir. Məhz bu səbəbdən duz olmadan yemək yemək son dərəcə çətindir. 

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bəzi yeməkləri başlanğıcda duzlamaq lazımdır.

Söhbət istənilən növ dənli bitkilərdən hazırlanmış sıyıqlardan gedir. Həmçinin kartof pürəsi, köftə bişirərkən duz əlavə etmək daha məsləhətlidir.

Şorbalar isə sona doğru duzlanır. Əgər ət və ya balıq qızardırsınızsa, bu zaman onları da duzlamalısınız.

Omlet hazır olduqdan sonra duz əlavə edilməlidir. Bu halda, yeməyin dadı mümkün qədər parlaq olacaq. Kartof qızartması kartof hazırlayarkən də eyni şeyi etmək tövsiyə olunur.

Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
165
2
milli.az

3Mənbələr