AZ

Yumurta yeməyin riskləri barədə xəbərdarlıq edildi - FOTO

Novosibirskdən olan diyetoloq Mariya Morozova Pasxada yumurtaların istehlakı zamanı insanların salmonella (qurd növü) ilə zəhərlənmə riski olduğunu bildirib.

BAKU.WS xəbər verir ki, o, müsahibəsində çoxlarının salmonellanın potensial təhlükəsini görmədiyini deyib.

Diyetoloq bildirib ki, yalnız yumurtaların xolesterininə diqqət yetirirlər, halbuki salmonella bakteriyaları sağlamlıq üçün real təhlükə yaradır.

Salmonelladan zəhərlənmə son dərəcə ağrılı deyil, həm də təhlükəli ola bilər, əsas simptomlar arasında spazmlar, qızdırma və ishal ola bilər ki, bu da təxminən bir həftə davam edir. Xüsusilə ağır hallarda nəticələr ölümcül ola bilər.

Diyetoloq həmçinin qeyd edib ki, uşaqlar, hamilə qadınlar və immun sistemi zəifləyən şəxslər arasında zəhərlənmə riski daha yüksəkdir.

O, riskləri minimuma endirmək üçün yumurtanı sarısı tam donana qədər bişirməyi məsləhət görüb, bu da ən azı 10 dəqiqə çəkir.

Morozova həmçinin yumurtaların saxlanılması şəraitinə diqqət yetirməyi məsləhət görüb, çünki onların düzgün saxlanılmaması bakteriyaların çoxalmasına səbəb ola bilər.

O, yumurtaları soyuducuda saxlamağı və bişdikdən sonra bir neçə gün ərzində istifadə etməyi məsləhət görüb.

Seçilən
31
1
Mənbələr
Şərh ()
Bağla