AZ

Transfuzioloq qan keyfiyyətini necə yaxşılaşdırmağın yolunu izah edib

Qan testi ildə ən azı bir dəfə edilməli olan ən vacib prosedurlardan biridir. Bununla mümkün problemlərin mövcudluğu bilinə və vaxtında müalicəyə başlanıla bilər. Bu analiz həm də anemiyanın, bədənin kifayət qədər oksigen almadığı və daxili orqanların işinə mənfi təsir göstərən bir xəstəliyin diaqnozuna kömək edir.

Aztibb.az “Planet Today” nəşrinə istinadən xəbər verir ki, transfuzioloq Yelena Skrinnikova qanın keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması ilə bağlı tövsiyələr verib:

“Anemiyanın görünüşü dəmirin qeyri-kafi miqdarda olduğunu göstərir. Buna görə də, bu elementi ehtiva edən məhsullar yeməlisiniz”.

Bunlara daxildir:

• Qırmızı ət;
• çuğundur;
• yarpaqlı tərəvəzlər;
• mərcimək;
• lobya;
• giləmeyvə;
• qoz-fındıq.

Bundan əlavə, mütəxəssis qeyd edib ki, qanın keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün pis vərdişlərdən imtina etməli, təmiz havada daha çox vaxt keçirməli və aktiv həyat tərzi sürməlisiniz. Bundan əlavə, mütəmadi olaraq tibbi müayinə və donorluq müsbət rol oynayır.

Seçilən
110
Mənbələr
Şərh ()
Bağla