AZ

Bu rəng meyvələr xərçəngdənqoruyur


Orqanizm üçün istənilən təbii meyvə faydalıdır. Amma alimlər xüsusi rəng meyvələrin xərçəngə qarşı təsirli olduğunu sübut edib.


“Medicina” xəbər verir ki, onkoloq İvan Karasev sağlamlığın 70% qidalanmadan asılı olduğunu bildirib.


“Meyvələrin içində xərçəngə qarşı qalxan qırmızı, narıncı və yaşıl meyvələrdir.


Amma əgər siz hər gün fast-food, yarımfabrikat, şəkər və ət yeyirsizsə, bu meyvələr də rol oynamayacaq.

Tərkibində yüksək antioksidant, flavanoid, karotin və iltihab əleyhinə maddələr olan meyvələr xərçəng riskini salır.


Çalışın rəngi göydən qırmızıya keçən, narncı və yaşıl mevyələri çox yeyəsiz.


Eləcə də menyunuzda faydalı zeytun, kətan toxumu və avokado yağı olması lazımdır”.

Aygün Musayeva

Seçilən
42
50
Mənbələr
Şərh ()
Bağla