AZ

Narahatlıq və şişkinlik: Məşhur içki içməyin fəsadları

“Kefir sağlamlığa təhlükə yarada bilər”

Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bunu cərrah  Aleksandr Umnov deyib.

Onun sözlərinə görə, kefiri açıq vəziyyətdə uzun müddət saxlandıqda onun içində mayalanmış süd bakteriyaları ölür və yalnız maya qalır. Belə kefiri içmək bağırsaqda narahatlıq, şişkinlik, mikrofloranın pozulması və ishala səbəb ola bilər.

“Qıcqırma səbəbiylə kefir qastrit və mədə xorası olan insanlar tərəfindən qəbul edilməməlidir. Bu, mədə şirəsinin artan ifrazını stimullaşdıran və ağrı , ürək yanması və ya digər xoşagəlməz hisslərə səbəb ola bilən kefirin turşuluğunun artması ilə əlaqədardır “, – A. Umnov vurğulayıb.

Həkim qeyd edib ki, bundan əlavə, fermentasiya nəticəsində kefir az miqdarda spirt istehsal edir ki, bu da onun istehlakını hamilə qadınlar, süd verən analar və uşaqlar üçün riskli edir. O, kefirdəki laktoza miqdarını da xatırladıb. Onu həzm etmək üçün fermenti olmayan insanlar məhsulu udmaqda çətinlik çəkə bilərlər.

Belə hallar üçün kefir və digər fermentləşdirilmiş süd məhsullarının laktozasız variantlarını seçmək tövsiyə olunur. Süd proteininə alerjisi olan insanların kefirə mənfi reaksiya verə biləcəyini də nəzərə almağa dəyər. Cərrah vurğulayıb ki, onu qəbul etdikdən sonra səpgilər, qaşınma və ya nəfəs almaqda çətinlik yaranarsa, dərhal bir həkim, qastroenteroloq və ya allerqoloqdan tibbi yardım almalısınız.

Lamiyə 

Seçilən
7
medianews.az

1Mənbələr