AZ

Kətan toxumu qan təzyiqini azaldır və həzmi yaxşılaşdırır

Gündəlik kətan toxumu istehlakı tərkibindəki alfa-linolenik turşu sayəsində qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir. Bu məhsul həm də həzmi stimullaşdıran liflə zəngindir. Bu barədə britaniyalı dietoloq Maykl Mosli məlumat verib.

QHT.az xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, kətan toxumunun ürək-damar sağlamlığı üçün faydaları Kanadanın Manitoba Universitetinin alimləri tərəfindən müəyyən edilib. Tədqiqatda yüksək qan təzyiqi olan 110 nəfər iki qrupa bölünüb və gündəlik olaraq üç xörək qaşığı üyüdülmüş kətan toxumu (kətan, peçenye, dənli bitkilər) və ya klassik reseptə uyğun hazırlanmış bu kimi qidalarla zənginləşdirilmiş qidaları yemək təlimatı verilib.

Altı aydan sonra kətan toxumu qrupunun iştirakçıları qan təzyiqində əhəmiyyətli dərəcədə azalma yaşadılar. Tədqiqatçıların fikrincə, azalma insult və infarktın qarşısını almaq üçün kifayət idi.

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
42
qht.az

1Mənbələr