AZ

Donuz istehsalındakı dəyişikliklər supersalmonellanın qlobal yayılmasına səbəb olub

Uorvik Universitetinin britaniyalı alimləri antibiotiklərə davamlı salmonellanın yayılmasının səbəbini müəyyən ediblər. Buna supersalmonella da deyilir.

Aztibb.az xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri “Nature Food” jurnalında dərc olunub.

Salmonella enterica hər il milyonlarla xəstəliyə səbəb olan bir bakteriya növüdür. Onlar su və qida emalı zavodlarında olur. Bakteriyalar qida tədarük zəncirinə nüfuz edirlər və bu gün infeksiyaların əsas mənbəyi donuz ətidir. Patogen donuzlardan insanlara keçir və həyati təhlükəli, ağır infeksiyalara səbəb olur.

Əvvəllər alimlər intensiv əkinçilik təcrübələrinin və qlobal ticarətin bütün dünyada salmonellaların yayılmasına və onun antibiotiklərə qarşı müqavimətinin artmasına təsirini nəzərə almamışdılar.

Komanda 362 931 bakteriya ştamının DNT-sini analiz edib.

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
135
aztibb.az

1Mənbələr