AZ

İşlənmiş qidalar erkən ölüm riskini artırır

İşlənmiş qidalar ürək xəstəlikləri, diabet, psixi pozğunluq və erkən ölümə səbəb ola bilər.

Bakıvaxtı.az Böyük Britaniyanın "Headtopics.com" saytına istinadən bildirir ki, işlənmiş qidaların fəsadları ilə bağlı Britaniyanın Tibb Jurnalı (BMJ) araşdırma aparıb.

Araşdırmaya görə, işlənmiş qidadan çox istifadə edən şəxslərin ölüm riski 4% artıb. Bu riski azaltmaq üçün emal edilmiş ət və ət məhsullarından, süni şəkildə şirinləşdirilmiş içkilərdən uzaq durmaq tövsiyə olunub. 

Bundan başqa, sağlam pəhrizə mal əti, qoz-fındıq, süd məhsulları, zeytun yağı, yumurta və paxlalı bitkilər də əlavə oluna bilər. 

Gülşən Şərif
 

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
52
bakivaxti.az

1Mənbələr