AZ

Yumurtanı belə bişirsəniz: Zəhərə çevriləcək

Yumurtaların hazırlanma üsulu onun dadına təsir edir.

Bəzi hallarda yemək zamanı səhvlər bu sevimli məhsulu zəhərə çevirə bilər.

“Cebhe.info” xəbər verir ki, bunu “Doktor Peter”-ə bioloq İrina Lyalina deyib.

O qeyd edib ki, yumurtaları aktiv qaynatmaq olmaz, çünki bu halda qida maddələrinin miqdarı azalır. Bundan əlavə, yumurta rezin olur. Lyalinanın sözlərinə görə, yumurtanı qaynatmaq üçün tədricən istilik lazımdır.

Bundan əlavə, yumurta çox uzun müddət bişirilməməlidir: 

“Yumurtanı 20 dəqiqədən çox bişirirsinizsə, təhlükəli hidrogen sulfid dozası əldə edə bilərsiniz. Bu da mədə-bağırsaq xəstəliklərini pisləşdirəcək. Üstəlik zəhərlənməni də istisna etmək olmaz”. 

“Eyni zamanda, həddindən artıq bişmiş yumurta xüsusilə uşaqlar, pankreatit, mədə xorası və xolesistiti olan insanlar üçün təhlükəlidir”, -deyə mütəxəssis əlavə edib.

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün qeydiyyatdan keç və ya login ol. Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
212
Mənbələr
Şərh ()
Bağla