AZ

Duz və yağlı kolbasadan daha zərərli olan qida

Endokrinoloq Yekaterina Yanq özünün almadığı və başqalarına almağı məsləhət görmədiyi məhsulların siyahısını tərtib edib. Mütəxəssis izah edib ki, hansı qidalar orqanizmə həddindən artıq zərər verə bilər.

Beləliklə, yağlı kolbasa zərərli məhsul hesab olunur. Onlardan çox miqdarda yeyilməsi insan orqanizminə olduqca zərərlidir.

“Bir çox undan hazırlanan çubuqların tərkibində şəkər, palma yağı, buğda unu, zərərli dadlandırıcılar, konservantlar və digər “kimyəvi maddələr” var”, - deyə həkim öz “Telegram№ kanalında xəbərdarlıq edib.

Bu cür tərkibli məhsullar piylənmə, metabolik pozğunluqlar və ürək-damar xəstəliklərinin riskini artırır.

Eyni tərkibli məhsullar həkimlərin narahatlığına səbəb olur. Onların tərkibində çoxlu sadə karbohidratlar və şəkər var.

Yekaterina Yanq onu da qeyd edib ki, tərkibində 2-3 komponentdən çox olan məhsullardan qaçır. Məsələn, konservatlardan, püreli şorbalardan qaçır.

Həkim onu da qeyd etdi ki, o, təmiz günəbaxan yağı, emal olunmuş pendir, şəkərli qidalar almamağa çalışır.

Seçilən
9
Mənbələr
Şərh ()
Bağla