AZ

Yerkökünü qabığını soymadan yesəniz...

Sağlamlıq problemlərinə qarşı istifadə edilən təbii üsullar arasında bəziləri faydalarla diqqəti cəlb etməyə davam edir. 

BAKU.WS xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bu üsullardan biri də yerkökünü qabığı ilə birlikdə istehlak etməkdir.

Yerkökü tərkibindəki sağlam vitamin və minerallara görə mütəxəssislər tərəfindən tez-tez tövsiyə edilən qidadır. Yerkökü A, C, K və B qrupunun vitaminlərini ehtiva edir. Yerkökü həmçinin kalium, kalsium, maqnezium və sink kimi minerallarla zəngindir.

Yerkökün özü kimi sağlam olan qabığı tez-tez soyulur və atılır. Bununla belə, kök qabığını atmaq əvəzinə istehlak etmək bəzi sağlamlıq faydaları təmin edir.

Yerkökü qabığı ilə birlikdə istehlak etməyin sağlamlığa faydaları bunlardır:

Mütəxəssislərin sağlamlığa faydası ilə tez-tez tövsiyə etdiyi bir qida olan yerkökü qabığını atmaq yerinə istehlak etdikdə bir sıra faydalardan faydalana bilərsiniz. Kök qabığını istehlak etmək orqanizmin immunitetini gücləndirməyə kömək edir.

Eyni zamanda kök qabığı tərkibindəki sağlam qida lifləri və minerallar sayəsində həzmə müsbət təsir göstərir. Yerkökü qabığı ilə birlikdə istehlak etmək qəbizlikdən qurtulmağa kömək edir.

Kök qabığı da göz sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Kök qabığı göz sağlamlığını qoruyan beta-karoten kimi vacib qidaları ehtiva edir.

Yerkökü qabığı ilə istehlak etmək toxluq hissi verir və sağlam şəkildə arıqlama prosesini dəstəkləyir. Kök qabığı bədəni iltihab riskindən qoruduğu da tanınır.

Seçilən
31
Mənbələr
Şərh ()
Bağla