AZ

Endokrinoloq ömrü uzadan yemək vərdişlərini sadaladı - Okinavalıların sirri 

Masadan bir az aclıq hissi ilə qalxmaq daha yaxşıdır

Endokrinoloq Zuxra Pavlova Yaponiyanın Okinava adasından olan yüzyaşlıların yemək və digər vərdişlərindən danışıb.

Aztibb.az “İzvestiya” qəzetinə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, uzunömürlü insanlar idman zallarına getmirlər, bağlar yetişdirir, həyətyanı işlər görür, çox gəzirlər.

Həmçinin, daha uzun yaşamaq üçün stress səviyyənizi azaltmalısınız. Həkimin bildirdiyinə görə, okinavalılar hər gün əcdadlarını xatırlamağa bir neçə dəqiqə sərf edirlər. Stress uzaq olurlar, çünki bir çox xəstəliklərlə əlaqəli olan xroniki iltihaba səbəb olur.

Həmçinin, həkimin fikrincə, yemək zamanı süfrədən azacıq aclıq hissi ilə qalxmalı və həddindən artıq yeməməlisən – ən yaxşısı bunu mədənizin 80 faiz dolu olduğunu hiss edəndə etməkdir.

Mütəxəssis qida rasionuna daha çox bitki mənşəli zülal daxil etməyə çağırıb: lobya, soya və mərci. Bu, yüzyaşlıların pəhrizinin mühüm tərkib hissəsidir. Ayda beş dəfədən çox olmayan ət yeyirlər. Bundan əlavə, onlar şərabı orta səviyyədə və müntəzəm olaraq içirlər.

Həkim yüksək keyfiyyətli ünsiyyətin saxlanmasının vacibliyini də qeyd edib.

Seçilən
18
Mənbələr
Şərh ()
Bağla